Therapeuten van Praktijk Vita

Dewi Kandhai

Dewi

Nadat ik mijn beroep met veel plezier in verschillende praktijken heb uitgeoefend, ben ik in september 2021 eigenaar geworden van Praktijk Vita.

In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen en verschillende lichamelijke klachten. Tijdens mijn opleiding werd mij al snel duidelijk dat ik een enorme fascinatie heb voor de wervelkolom, het bekken en de zwangerschap. Hier ben ik mij momenteel in aan het specialiseren.

Later leerde ik hoe belangrijk het is om naar het hele plaatje te kijken en niet alleen naar de klacht. Klachten worden vaak veroorzaakt/in stand gehouden door een verstoring in de balans. Dit geldt bijvoorbeeld voor een disbalans in het bekken bij bekkenklachten, maar ook voor de belasting en belastbaarheid van het lichaam.
De cursus van het Chronische Pijn Netwerk heeft ervoor gezorgd dat ik een bredere kijk heb op pijn en het behandelen van pijnklachten.

Betrokkenheid, warmte, openheid en respect zijn voor mij belangrijk bij het uitvoeren van mijn werk. Ik vind het leuk om de patiënt nieuwe dingen te leren en zo het vertrouwen in zijn of haar lichaam te vergroten.

Specialisaties:

Bekkenoefentherapeut
Behandelen van mensen met Chronische Pijn
Slaapoefentherapeut

Ike van de Kamp

Ike van der Kamp

Mijn naam is Ike van de Kamp, oefentherapeut Cesar, slaapoefentherapeut & kinderslaapoefentherapeut, bekkenoefentherapeut en bekkenfysiotherapeut Msc. i.o. Sinds maart 2018 ben ik met veel plezier werkzaam bij Praktijk Vita. Voorheen heb ik heb gewerkt in verschillende praktijken zowel in de eerstelijns- als in de tweedelijnszorg.

  • Bekkenoefentherapie: Als bekkenoefentherapeut zie ik veel mensen met lage rug- en (zwangerschapsgerelateerde) bekkenklachten en mensen met bekkenbodemklachten zoals ongewenst urineverlies, niet goed kunnen uitplassen, incontinent voor ontlasting, verstopping van ontlasting, spanning en pijn in het bekkenbodemgebied, aandrangklachten, verzakkingsklachten enz. Naast de individuele behandelingen begeleid ik zwangere vrouwen in groepsverband tijdens de zwangerschap en na de bevalling.
  • Slaapoefentherapie: Als slaapoefentherapeut & kinderslaapoefentherapeut begeleid ik volwassenen en kinderen met slaapproblemen zoals niet in slaap kunnen vallen, niet goed kunnen doorslapen, te vroeg wakker worden, slaapapneu enz. Ik ben aangesloten bij het netwerk slaapoefentherapie. Meer informatie over slaapoefentherapie vind je op www.slaapoefentherapie.nl
  • Spanning- en ademhalingsklachten: Geregeld behandel ik mensen met spanning en-/of ademhalingsklachten zoals chronische en acute hyperventilatie middels ademtherapie en ontspanningstherapie. De ademtherapie en ontspanningstherapie zijn onderdeel van de oefentherapie Cesar.

Data zwangerschapscursus

Wat doet een bekkenoefentherapeut precies?