Zwangerschap

Oefentherapie en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam en dat kan soms gepaard gaan met lichamelijke klachten, vooral rondom het bekken en de rug. De oefentherapeut behandelt zwangerschapsklachten met behulp van specifieke oefeningen die de stabiliteit van de rug en het bekken verbeteren. Door het aanleren van een juiste houding krijg je een betere balans en stabiliteit in het lichaam waardoor klachten verminderen.

Zwangerschapscursus volgens oefentherapie Cesar & Mensendieck

Ben je zwanger en wil je graag met een kleine vaste groep vrouwen een zwangerschapscursus volgen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

De Reguliere Cursus

In 6 bijeenkomsten werken we aan een gezond en krachtig lichaam en bereiden we je voor op de bevalling. Er is ook één partneravond. Na de bevalling is er een terugkomst bijeenkomst. Ongeveer iedere 7 weken start er een nieuwe groep. De kosten voor de hele cursus bedragen € 100,- p.p.

De Spoedcursus

In één avond van twee uur worden de belangrijkste fases van de bevalling doorgenomen en wordt er praktisch geoefend. De belangrijkste ademhalingstechnieken komen aan bod, evenals verschillende massagetechnieken. De cursus is meestal alleen met de zwangere vrouw en haar partner. De kosten bedragen € 40,- p.p Je bent van harte welkom!