Therapeuten

Een close-up van oefentherapeut Dewi Kandhai in haar praktijk

Mijn naam is Dewi Kandhai en ik ben de eigenares van Praktijk Vita.

Betrokkenheid, warmte, openheid en respect zijn voor mij belangrijk bij het uitvoeren van mijn werk. Ik vind het leuk om iemand nieuwe dingen te leren en zo het vertrouwen in zijn of haar lichaam te vergroten.

Tijdens mijn opleiding werd mij al snel duidelijk dat ik een enorme fascinatie heb voor de wervelkolom, het bekken en de zwangerschap. Hier heb ik dan ook met veel plezier mijn specialisatie van gemaakt.

Later leerde ik hoe belangrijk het is om naar het hele plaatje te kijken en niet alleen naar de klacht. Klachten worden vaak veroorzaakt/in stand gehouden door een verstoring in de balans. Dit geldt bijvoorbeeld voor een disbalans in het bekken bij bekkenklachten, maar ook voor de belasting en belastbaarheid van het lichaam.

Specialisaties:
Bekken/lage rug
Slaap
Chronische Pijn
Dry Needling 

Een vrouwelijke oefentherapeut in een praktijk

Mijn naam is Randell van der Lee. Samen met mijn vriend, onze dochter en hond woon ik in Wijk bij Duurstede.

Eenieder ontwikkeld een bepaald houding- en bewegingspatroon, vaak zijn we ons hier niet bewust van. Een niet optimaal houding- en bewegingspatroon kan een oorzaak zijn van lichamelijke klachten, kan klachten in stand houden en/of verergeren.

Ik vind het leuk om de samen met de cliënt dit patroon te herkennen, te veranderen en vervolgens het geleerde in het dagelijks leven te integreren. Ook bij bepaalde aandoeningen, ziektes en zwangerschap kan het houding- en beweegpatroon een grote rol spelen. Evenals de balans tussen belasting en belastbaarheid. Ik ga graag samen met de cliënt op zoek naar de mogelijkheden en alternatieven (die bij de cliënt in het dagelijks leven passen) om eigen regie terug te vinden en klachten te verminderen.

Naast oefentherapie verzorg ik bij praktijk Vita zwangerschapsmassages. De zwangerschap trekt mijn interesse. De zwangerschap vraagt enorm veel van de vrouw, vaak worden zowel lichamelijke als mentale klachten ervaren. Een zwangerschapsmassage kan hierin voordelen bieden. Ik vind het prachtig om op deze manier de zwangere vrouw te kunnen ondersteunen en een moment van ontspanning te kunnen bieden.

 Specialisaties:
- Algemene oefentherapie
- Zwangerschapsmassage. 

 

Praktijk Vita is al ruim 20 jaar gevestigd in Wijk bij Duurstede. Het is een praktijk voor Oefentherapie Cesar en Mensendieck. De eerste jaren was de praktijk gevestigd aan de veldpoortstraat 28B. Vanaf 1 april 2016 is de praktijk gevestigd in het Medisch Centrum Zandweg.

Praktijk Vita heeft een samenwerking met verschillende disciplines in de omgeving waaronder specialisten, verloskundigen en fysiotherapeuten.