Tarieven en vergoeding

Wij behandelen veel patiënten die zijn doorverwezen door de huisarts of medisch specialist, maar je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen, zonder verwijzing van een arts.

Bij een aanmelding op eigen initiatief, volgt er altijd een screening. Dit is een korte intake, waarbij we bepalen of oefentherapie Cesar/Mensendieck voor jouw zinvol is. Het kan voorkomen dat we je naar aanleiding van deze screening adviseren toch contact op te nemen met jouw huisarts. We hebben een goede samenwerking met de huisartsen en specialisten in de omgeving. Wij brengen hen dan ook, met jouw toestemming, op de hoogte van jouw aanmelding in onze praktijk. Wanneer je je aanmeldt met een verwijzing van een arts, is een screening door ons niet nodig.

De eerste afspraak die je maakt is een dubbel consult (intake + behandeling). Wij hebben zo voldoende tijd om jouw situatie goed in kaart te brengen en kunnen we de behandeling direct starten.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars hebben oefentherapie Cesar & Mensendieck opgenomen in de aanvullende verzekeringspakketten. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, is afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten. Wij raden je daarom aan goed jouw polis te bekijken voor de precieze vergoeding en voorwaarden.
Praktijk Vita heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Wanneer je in behandeling gaat zonder dekking van jouw verzekering zul je zelf de kosten voor de behandeling moeten betalen.

Tarieven

Onderstaand vind je een prijslijst die geldt wanneer de zorgverzekeraar jouw behandeling niet betaalt. Vanaf 01-01-2023 is Praktijk Vita een "gecertificeerd-plus-praktijk" en gelden onderstaande nieuwe tarieven.

Intake en onderzoek oefentherapie Cesar/Mensendieck in de praktijk€ 55,-
Behandeling oefentherapie Cesar/Mensendieck in de praktijk€ 41,-
Behandeling bekkenoefentherapie in de praktijk€ 49,-
Behandeling oefentherapie Cesar/ Mensendieck aan huis van de patiënt€ 56,-
Behandeling bekkenoefentherapie aan huis€ 66,-
Niet nagekomen afspraak *100% van het geldende tarief. Een gereserverde behandeling dient 24 uur van te voren te worden afgezegd. Behandelingen die niet 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. Deze rekening bedraagt 100% van het behandeltarief en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Het antwoordapparaat staat altijd aan om een annulering op tijd door te geven.
Prepartum cursus€ 121,- per persoon*
Postpartum cursus€ 121,- per persoon*
Spoedcursus bevallen€ 110,- per stel*
Zwangerschapsmassage€ 60,- incl. BTW
Ontspanningsgroep€ 40,- per maand
* Voor de zwangerschapscursussen adviseren wij om de voorwaarden betreft vergoeding van jouw zorgverzekeraar goed door te lezen. Wij zijn niet aangesloten bij ZwangerFit. Dit is voor sommige zorgverzekeraars een voorwaarde voor het vergoeden van de cursussen.