Tarieven

Wij behandelen veel patiënten die zijn doorverwezen door de huisarts of medisch specialist, maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen, zonder verwijzing van een arts.

Als u zich op eigen initiatief aanmeldt, volgt er altijd een screening. Dit is een korte intake, waarbij we bepalen of oefentherapie Cesar/Mensendieck voor u zinvol is. Het kan voorkomen dat we u naar aanleiding van deze screening adviseren toch contact op te nemen met uw huisarts. We hebben een goede samenwerking met de huisartsen en specialisten in de omgeving. Wij brengen hen dan ook, met uw toestemming, op de hoogte van uw aanmelding in onze praktijk. Wanneer u zich aanmeldt met een verwijzing van een arts, is een screening door ons niet nodig.

De eerste afspraak die u maakt is een dubbel consult (dubbel tarief). Wij hebben zo voldoende tijd om uw situatie goed in kaart te brengen en kunnen u direct behandelen.

Kosten en vergoeding

De meeste zorgverzekeraars hebben oefentherapie Cesar & Mensendieck opgenomen in de aanvullende verzekeringspakketten. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, is afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten. Wij raden u daarom aan goed uw polis te bekijken voor de precieze vergoeding en voorwaarden.
Praktijk Vita heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Wanneer u in behandeling gaat zonder dekking van uw verzekering zult u zelf de kosten voor de behandeling moeten betalen.

Kosten

Onderstaand vindt u een prijslijst die geldt wanneer de zorgverzekeraar uw behandeling niet betaalt. Vanaf 1 januari 2021 gelden de volgende tarieven:

Intake en onderzoek oefentherapie Cesar/Mensendieck in de praktijk € 45,-

Behandeling oefentherapie Cesar / Mensendieck in de praktijk € 34,-

Behandeling bekkenoefentherapie in de praktijk € 41,-

Behandeling oefentherapie Cesar / Mensendieck aan huis van de patiënt € 47,-

Behandeling bekkenoefentherapie aan huis € 54,-

Niet nagekomen afspraak* 100% van het geldende tarief

*Een gereserveerde behandeling dient 24 uur van te voren afgezegd te worden. Behandelingen die niet 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. Deze rekening bedraagt 100% van het behandeltarief en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Het antwoordapparaat staat altijd aan om een annulering op tijd door te geven.

Cursussen / groepslessen

Pre-partum cursus € 110,- per persoon*

Post-partum cursus € 110,- per persoon*

Spoedcursus bevallen € 100,- per stel*

Ontspanning € 35,- per maand.

*Voor de zwangerschapscursussen adviseren wij u om de voorwaarden betreft vergoeding van uw zorgverzekeraar goed door te lezen. Wij zijn niet aangesloten bij ZwangerFit. Dit is voor sommige zorgverzekeraars een voorwaarde voor het vergoeden van de cursussen.

Wij wijzen u erop dat de prijzen op deze pagina actueel en kloppend zijn. Prijzen op folders kunnen verouderd zijn, u kunt daar geen rechten aan ontlenen.